TKO SMO

Stručni tim

TVORNICA IDEJA / svijet.world

Pretvaramo ideje u efektivne projekte.

Primjenjujemo umjetnost i kreativne inovacije u razvoju projekata, prirodnoj interakciji, usmenoj, pisanoj, audio-vizualnoj, digitalnoj komunikaciji.

Sample image
Follow:

Dino Babić

PROJECT DEVELOPER

DB
Dr. sc. Dino Babić
title
Diplomirao je 2004. godine Ekonomiju i trgovinu na Fakultetu ekonomije Sveučilišta u Trstu te 2005. završio i Poslijediplomski studij Tehnologija za e-poduzetništvo i e-upravu.
Doktorirao je 2013. godine Prekogranične politike za svakodnevni život na Međunarodnom sveučilišnom institutu za Europske studije u Gorici.
Rad u javnom sektoru započinje 2007. kao vježbenik pri predstavničkom uredu Istarske županije u Bruxellesu. Polaže državni stručni ispit pri Ministarstvu uprave Republike Hrvatske, zatim se zapošljava kao stručni suradnik a potom kao viši stručni suradnik za međunarodne projekte u Odjelu za međunarodnu suradnju i Europske poslove Istarske županije u Puli gdje radi na pripremi i provedbi projekata.
Kao zamjenik voditelja Županijskog predstavništva u Bruxellesu 2010. postaje službeni predstavnik Istarske županije pri Odboru regija, Europskoj komisiji i Europskom parlamentu. Službenik je Istarske županije do 2014. godine kada prelazi u Istarsku kulturnu agenciju.
Aktivan je u sklopu institucija Europske unije.
Akreditirani je član tima govornika Glavne uprave za komunikaciju predsjedništva Europske komisije koje djeluje pri Centru za posjetitelje Europske komisije u Bruxellesu.
Vanjski je suradnik za poslovanje s Europskom komisijom Agencije za komunikaciju TIPIK Communication Agency sa sjedištem u Bruxellesu u Belgiji.
Kao vanjski stručnjak, evaluira projekte programa Obzor2020 za Izvršnu agenciju za istraživanje Europske komisije sa sjedištem u Bruxellesu u Belgiji.
Akreditiran je za evaluaciju projekata programa SEE-ERA.NET, ERANETMED, ERAfrica, Mreže Europskog istraživačkog prostora sa sjedištem u Bonnu u Njemačkoj.
Akreditiran je lobist pri Europskom parlamentu.
Poduzetničku karijeru započinje s 24 godine. Obrt Svijet za poslovne usluge, savjetovanje i edukacije osniva 2004. godine. Dvije godine kasnije počinje aktivno djelovati u civilnom društvu kao član udruge Informo. Predsjednik te udruge postaje 2015. godine, a od 2016. do 2018. u istoj djeluje kao koordinator pojedinih projekata.
Godine 2008. suosniva Udrugu za europske projekte (European Projects Association) sa sjedištem u Bruxellesu, u Belgiji. Odabran je za predsjednika te udruge 2010. godine, a 2014. obnovljen mu je mandat.
Društvenim poduzetništvom bavi se od 2011. godine kada je jedan od osnivača Europsku akademije za obrazovanje i društvena istraživanja (European Academy for Education and Social Research) sa sjedištem u Dublinu, u Irskoj. Četiri godine kasnije postaje akademski direktor tog društvenog poduzeća.
Ljubitelj je prirode i zavičaja.
Godine 2014. pokreće udrugu Istarsko - Ekomuzej iz Vodnjana. Predsjednik je te udruge i voditelj razvojnih projekata do 2018. godine. Nositelj je poljoprivrednog gospodarstva udruge, voditelj Didaktičke farme i ovlašteni sakupljač samoniklog ljekovitog i aromatičnog bilja.
Neformalno se usavršavao u pripremi i provedbi EU projekata na tečaju IQEuro u Izoli u Sloveniji 2005. godine. Iste je godine pohađao i tečaj poslovnog marketinga u Poduzetničkoj školi MiB u Trstu, u Italiji gdje je pri EU Direct centru završio tečaj administrativnog upravljanja projektima i zakonodavstva EU. Tromjesečni tečaj Engleskog jezika pohađao je pri Školi jezika Atlas u Dublinu, u Irskoj, 2004. godine. Tijekom 2017. i 2018. godine završio je programe strukovnog osposobljavanja za preradu mlijeka i ljekovitog i aromatičnog bilja, održivo upravljanje tlom, vodom, gnojivima i pesticidima, osposobljavanje za primjenu poljoprivrednih okolišnih načela u praksi Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.
Boris Babić
Boris Babić

WEB DEVELOPER / GRAPHIC DESIGNER

BB
Boris Babić
title
...
Luisina Mellao
Follow:

Luisina Mellao

Motion graphics designer

LM
Luisina Mellao
Motion graphics designer
Luisina is a graphic designer from Argentina. She has a degree in Design in Visual Communication, the National University of La Plata with a specialization in Cinema Animation. For more than ten years she designed and animated title credit projects, publication spots, animated info-graphics, documentaries and movies in South America and recently in Europe.
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account