Kao Nacionalna kontakt točka EPA-e razvili smo stručnu ali i jednostavnu metodologiju s ciljem olakšavanja pristupa informacijama o europskim fondovima i dobivanja sredstava iz Europske unije.

Europska unija financira gotovo svaki segment ljudske djelatnosti putem raznih programa koji su dostupni organizacijama/institucijama iz Europske unije ali i Hrvatske. Svaki je program namijenjen određenim vrstama organizacija, bilo u javnom, privatnom ili nevladinom sektoru.

Tako su, na primjer, za financiranje projekata javne uprave dostupni slijedeći programi.

Kao što se lako može vidjeti iz prethodnih popisa, Hrvatskoj su dostupni fondovi koji bi, kad bi u potpunosti bili korišteni, omogućili realizaciju mnogih projekata. Međutim dobivanje, odnosno povlaćenje, sredstava iz EU fondova se odvija po određenim pravilima i procedurama. Nije dovoljno samo imati dobru ideju, nego Vaša ideja mora postati visokokvalitetan i razrađen projekt!

Proces pripreme projekta za financiranje iz EU sredstava kreće od realizacije projektnog prijedloga ili nacrta, nastavlja se prikupljanjem potrebne dokumentacije, a završava pravilno ispunjenom projektnom dokumentacijom. Udruga Informo, u suradnji sa European Projects Association, ima bogato iskustvo u pisanju EU projekata te Vam može pomoći u realizaciji Vaših ideja. S ponosom se možemo pohvaliti da smo pomogli našim klijentima (JLS, obrazovnim ustanovama, organizacijama, poduzetnicima, itd.) da, između ostalog, ojačaju poduzetništvo, obrazovanje, kulturu, socijalnu i spolnu jednakost, poljoprivrednu proizvodnju, turizam i međunarodnu suradnju.

Stoga, krenite i Vi u susret EU fondovima uz stručnu pomoć!

Kontaktirajte nas kako bismo zajedno realizirali Vaše ideje i doprinijeli razvoju naših krajeva, odnosno našeg društva.

 

Doprinos razvoju zajednice

popis dostupnih programa za financiranje projekata javne uprave

Primjeri realiziranih analiza

Dubrovacko neretvanska zupanija
Grad vodnjan
Grad Buje
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account