Croatian Universities for EU projects

Program: Erasmus+
Ključna aktivnost: KA1 - Learning Mobility of Individuals
Projekt je financiran:
Početak/Kraj: 1.6.2017. - 31.5.2019.
Trajanje: 24 mjeseca
Nositelj projekta: Udruga Informo

ads

Projekt djeluje kroz Konzorcij sastavljen od 9 hrvatskih visokih učilišta i Udruge Informo koja je ujedno i koordinator Konzorcija. U skladu s tim ciljem, Konzorcij studentima koji pohađaju njegova visoka učilišta pruža mogućnost odlaska na stručnu praksu u organizacije diljem Europe.

Tijekom dvogodišnjeg razdoblja, studenti imaju mogućnost ostvarivanja Erasmus+ stipendije tijekom razdoblja mobilnosti stručne prakse u programskim zemljama. Studenti mogu sami odabrati organizaciju domaćina kod kojega će odraditi stručnu praksu, vodeći se time da odaberu organizaciju koja najbolje odgovara njihovom studijskom usmjerenju, iskustvima i očekivanjima. Organizaciju domaćina studenti mogu odabrati putem baze podataka u kojoj je registrirano više od 250 organizacija, a te organizacije mogu biti javne i privatne institucije, mala i srednja poduzeća, sveučilišta, istraživački centri, javne institucije, dobrotvorne organizacije, itd. Nakon što studenti pronađu odgovarajuću organizaciju domaćina, daljnu suradnju dogovaraju putem Skype intevjua, temeljem kojega kasnije mogu ostvariti vezu i poslovnu suradnju. Nakon završetka stručne prakse studenti imaju razvijene praktične, ali i jezične i komunikacijske sposobnosti. Takva vrsta iskustva studentima upotpunjuje njihove životopise, ali im i povećava izglede za zapošljavanje. Organizacije domaćini koje primaju studente za odrađivanje stručne prakse imaju mogućnost izgraditi mrežu kontakata i odnosa korisnih za postizanje zajedničkih ciljeva, te mogu uspostaviti čvrste temelje za ostvarivanje novih, budućih projekata.

Ciljane skupine

Studenti sveučilišta i veleučilišta u konzorciju

Ciljevi

Cilj projekta „Croatian Universities for EU projects“ je promicati i potaknuti mogućnosti zapošljavanja studenata u Republici Hrvatskoj, osobito jačanjem veza između visokoškolskog obrazovanja i tržišta rada na europskoj razini.

Aktivnosti

  • Podrška i poticanje studenata na odabir staža
  • Administrativni menadžment
  • Promocija projekta studentima (izrada videa i Power Point prezentacije o mogućnostima, uvjetima, rokovima projekta te izjava studenata i njihovih mentora o svojim iskustvima; materijali se objavljuju na internetskim stranicama svih sudionika konzorcija te na njihovim Facebook stranicama, newsletterima, info danima, centrima za karijeru, itd.
  • Promocija i selekcija organizacija primatelja i njihovo spajanje sa studentima
  • Podrška za vrijeme stručne prakse

Link na projekt:

Novosti

  • Udruga Informo sudjelovala na sastanku Erasmus koordinatora u Rijeci

    Udruga Informo sudjelovala je 29. svibnja 2019. godine na Uvodnom sastanku s Erasmus koordinatorima: Erasmus+ natječaja 2019., aktivnosti KA103 i KA107, koji je održan na Građevinskom fakultetu u Rijeci (Kampus) u dvorani G-003. Na sastanku je izv. prof.dr.sc. Zoran Sušanj predstavio Smjernice za upravljanje ljudskim potencijalima na visokim učiištima u Republici Hrvatskoj – projekt „Modernisation of Higher Education Insttutions through enhancement of Human Resources Management“.

Partneri projekta

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account