TKO SMO

Udruga Informo

Informo je nevladina i neprofitna udruga koja djeluje s ciljem teritorijalnog, profesionalnog, poslovnog i osobnog razvoja kroz educiranje i informiranje građana. Putem različitih projekata organizira mnogobrojne programe izvanistitucionalnog obrazovanja i osposobljavanja. U svom radu Informo poseban naglasak stavlja na marginalizirane skupine, nezaposlene mlade osobe, nezaposlene majke, manjine, osobe s invaliditetom, starije osobe te civilne aktere iz javnog i privatnog sektora, te na taj način jača gospodarstvo i njegov razvoj.

Od svog osnutka 2004. godine, udruga Informo stekla je vrijedno iskustvo u organiziranju i izvođenju raznih treninga i radionica te pružila izniman doprinos razvoju i internacionalizaciji lokalnih, regionalnih i nacionalnih projekata kroz sudjelovanje u europskim i međunarodnim partnerstvima.

Informo ima dugogodišnje iskustvo implementacije programa profesionalnog usavršavanja u ulozi nacionalne kontakt točke organizacije European Projects Association sa sjedištem u Bruxellesu (Belgija). EPA je nevladina i neprofitna organizacija usmjerena na istraživanje i razvoj, inovacije i internacionalizaciju. Kao Nacionalna kontakt točka EPA-e, Informo promiče ciljeve, ponašanja i vrijednosti u skladu s metodologijom EPA-e, na profesionalan način predstavlja EPA-u s kojom zajedno surađuje u pronalasku rješenja, razvoju lokalne zajednice te EU projekata.

Također, Informo je trenutno jedna od tri lokalne kontaktne točke programa Erasmus za mlade poduzetnike te trenutno provodi projekt YEIM (2017-2019) i projekt EYE Global. Među vodećim je organizacijama koje su u Republici Hrvatskoj akreditirane za primanje, slanje i koordiniranje volontera putem Europske volonterske službe. Unutar 14 godina djelovanja više od 150 mladih entuzijasta iz cijele Europe je provelo između 2 i 24 mjeseca u našem poduzetničkom inkubatoru smještenom u gradu Vodnjanu.

Prateći rad vrhunskih nacionalnih i europskih stručnjaka, heterogeni i multidisciplinarni tim udruge razvio je mnogobrojne projekte. Sudjelovanje u bilateralnim i multilateralnim partnerstvima Udruzi je omogućilo priliku za korištenje lokalnih postignuća na globalnoj razini. Na nacionalnoj razini, projekti Udruge su financirani od strane gradova Buje-Buie i Vodnjan-Dignano, zatim Istarske županije, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Na međunarodnoj razini, naši projekti su podržani od strane Svjetske banke i Europske komisije kroz različite programe poput pretpristupnih programa prekogranične suradnje, Interreg IV, Intelligent Energy Europe, Europa za građane, COSME i Erasmus+ programa.

DOKUMENTI

Stručno djelovanje Informa usmjereno je na:

library_books

INFORMIRANJE

  • o aktualnostima iz poduzetništva i gospodarstva RH i EU
  • o otvorenim natječajima za financiranje projekata i poslovnih planova
  • o mogućnostima (samo)zapošljavanja
  • informiranje putem internetske stranice, društvenih mreža i e-pošte
card_giftcard

EDUCIRANJE

  • Edukacije i radionice u RH i EU
  • Edukacije na području EU fondova i menadžmenta EU projekata
  • Online edukacije
class

PROJEKTIRANJE

  • Razvoj, koordinacija i implementacija projekata i projektnih aktivnosti
  • Projektni menadžment
  • Pronalaženje izvedivih rješenja u skladu s potrebama korisnika i tržišta

Akcelerator europskih projekata

Informo je u suradnji s partnerima European Projects Association i European Academy for Education and Social Research razvio Akcelerator europskih projekata.

Akcelerator europskih projekata platforma je koja omogućuje korisnicima efektivan pristup informacijama iz Europske unije i europskim fondovima, vlastito unaprijeđenje znanja o EU i vještina. Inovativnim pristupom nastoje se potaknuti pozitivne promjene i pružiti jedinstvenu priliku za učenje, izgradnju kapaciteta, umrežavanje i uspješno unaprjeđenje poslovnih praksi.

Akcelerator omogućuje korisnicima da učinkovito pristupaju europskim potporama, poboljšaju svoje performanse u europskoj izgradnji i upravljanju projektima, poboljšaju učinkovitost politika i lobiraju za inicijative. Kroz umrežavanje Akcelerator podržava razvoj projekata od identifikacije poziva za dostavu projektnih prijedloga i traženja partnera do same implementacije projekta, a namijenjen je mladima, startup-ima, malim i srednjim poduzećima, poljoprivrednicima, organizacijama civilnog društva, regionalnim i lokalnim organizacijama te privatnom i javnom sektoru.

Ciljevi Akceleratora su:

1

Podignuti razinu znanja i informiranja građana, posebice mladih, o EU fondovima i programima financiranja te mogućnostima sudjelovanja građana u različitim programima koji potiču zapošljavanje, razvoj vještina i poduzetništvo

2

Promicati aktivno građanstvo i cjeloživotno učenje

3

Razviti kvalitetu politika, treninga, projekata i partnersatva uzimajući u obzir potrebe krajnjih korisnika

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account