"Zaposli se!"

Projekt je sufinanciran od:: 1. Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, 63.000,00 kuna 2. Grada Vodnjana 8.000,00 kuna 3. Istarske županije, 100.000,00 kuna
Početak/Kraj: 1. 11. 2016. - 31. 12. 2017.
Trajanje: 14 mjeseci
Nositelj projekta: Udruga Informo

Projekt "Zaposli se!" usmjeren je na obrazovanje i informiranje mladih, poglavito nezaposlenih ljudi u Istarskoj županiji kroz umrežavanje udruga Informo i Istarsko - Ekomuzej iz Vodnjana, Labin Art Express XXI iz Labina i ZUM iz Pule, te otvorenog učilišta Diopter iz Pule.

Nizom stručnih seminara i predavanja, kao i atraktivnom kampanjom na društvenim mrežama, želi se mladima predstaviti mogućnost samozapošljavanja kako bi uvidjeli da poduzetništvo ne mora biti bauk, te kako uz dobru ideju i razvoj vlastitih vještina mogu sami kreirati željene karijere i stvarati vlastite poslovne prilike.

Ciljane skupine

(Nezaposleni) mladi s područja Istarske županije.

Ciljevi

Cilj projekta Zaposli se! je predavanjima i seminarima mladima predstaviti koncept (društvenog) poduzetništva, prilike za sudjelovanje u programima EU koje potiču poduzetništvo i samozapošljavanje, te razviti njihove poduzetničke i osobne vještine.

Aktivnosti

  • Mjesečni Skype sastanci i tromjesečni sastanci s partnerima
  • U suradnji s partnerima po tri radionice u svakom gradu (Pula, Vodnjan, Labin)
  • Medijska kampanja
  • Coffe-house debata o alternativnim mogućnostima zapošljavanja
  • Tiskana brošura u 500 primjeraka

Novosti

  • Izvještaj o rezultatima projekta "Zaposli se!"

    Kroz projekt „Zaposli se!“ provedeno je 9 radionica u tri istarska grada – Vodnjan, Pula i Labin. U Vodnjanu su radionice održane u razdoblju od 21. do 23. veljače 2017. godine gdje je sudjelovalo ukupno 24 sudionika. U Puli su radionice održane u razdoblju od 8. do 10. ožujka 2017. godine gdje je sudjelovalo ukupno 30 sudionika.

Partneri projekta

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account